HTML

Sulla Strada

"... Nyaktörő szerpentinen haladtunk előre, amikor szolgám kimerültségtől délibábos lova megbotlott és a mélybe zuhant. Magával rántotta hűséges Zakariásom. ... Képest volt megemelni az ökröt, szarvánál fogva. Még sokáig bosszankodtam az elvesztése miatt. ... Három napon át bolyongtam a rengetegben. ... Éjszakánként lidércek bújtak elő a fák odvából. ... A negyedik nap reggelén az erdő megritkult és a völgy szétnyílt. ... A szerzetes oldalán átléptem a monostor kapuját. ... Hűs lugas árnyékában sajttal és vörösborral kínáltak. ... Csak azt nem értettem, hogy miért nem szólalnak meg. ..." Ismeretlen utazó feljegyzései a XIV. századból.

Friss topikok

Linkblog

A szakacs, a ferj, a feleseg, es a megfigyeloik - masodik resz

2008.09.05. 02:41 Jean-Paul

Miutan a Lady elmondta, hogy az elmult heten het gyilkossag volt a varosban, hogy a kozeli szorakozohelynek, azert kellett bezarnia, mert a legutobbi valasztasok alkalmaval valaki legeppuskazta a kozonseget, es megosztotta velunk azt is, hogy gyakran koltoznek at hozzajuk vendegek a kornyezo hostelekbol, es hotelekbol, mert a fegyverek ropogasa rontja a komforterzetuket, es arra szamitanak, hogy a tengerpart mellett nyugodtan alhatnak, mindezek utan tehat, es nem mindezek hatasara, kivettunk egy szobat fejenkent 20 dollarert. Annak ellenere is szimpatikus volt a hely, hogy a haz nappalijaban egymast valtottak a munkanelkuli feketek. Azoknak a magyar nagycsaladosoknak a kedveert, akik a kozeljovobe terveznek belize city-i utat, a bejegyezes vegen elaruljuk a hostel nevet is, nehogy(...), a tobbieknek csak annyit mondunk, a legkonnyebb, ha ugy keresik oket, hogy a Hurrikan, es a Hercegno. A cselekmeny tomoren.

A hazban 1.:

A hosszu ut utani elso sorunket az iment emlitett nappaliban fogyasztjuk el, ahol hogy-hogynem Jean-Pierre-re mar is felfigyel egy, az iment emlitett negerek kozul. Portret szeretne kesziteni Jean-Pierre-rol, amit o hatarozottan visszautasit, mire a diszno feketeje ajkat biggyesztve, sertodotten elviharzik. Isten aldotta tehetseg, allitjak tobben is hazban, kedveli a fiatalos arcokat, es egyebkent is, mindenkit fiatalabbra rajzol, mint amilyen valojaban. Jean-Pierre megtekinti a skiccet, a magyarazat sok es felesleges, Jean-Pierre elvorosodik duheben es zavaraban. Szemermetlen, pimasz egy buzi ez a fekete. Mitch felbukkanasa, erolkodes hangszerekkel, ivas.

A halpiac:

Mitch megneszeli, hogy Jean-Pierre-k, ha lehetoseguk lenne ra, rakot ennenek. Bevagodunk a furgonba, a nemetjuhaszt biztos, ami biztos, mondja Mitch, magunkkal visszuk. Okos kutya, gondolja Jean-Pierre utkozben, minden feketet megugat. A halpiacon sok dolgunk nem akad. Mitch leszur minket a foldbe az egyik haversrac fekete melle, aki eppen a pultjat tisztogatja. Nehogy elmozduljatok, figyelmeztet szallasadonk, amig itt vagytok, nem lesz bajotok. Kibaszott egy geci ez a Mitch, hajtogatja a neger, mindig elbassza az uzletet. Remek. Addig is, mig Mitch beszerezi a rakot, fuvet, krekket, kokaint, noket egy valagnyit kinalnak nekunk. A halpiac az egyik legveszelyesebb hely a varosban, es tenyleg, feltunk is rendesen, mindenutt az a sok sotet alak (hahaha). Mitch elugrik a kozeli vasraccsal elkeritett boltba, hogy rumot vegyen az asszonynak, aki kikotette, hogy pia nelkul haza se jojjon. Mitch feherrumot szurcsol hazafele, szprajttal, Jean-Pierre letori a kocsi kilincset.

A hazban 2.:

Mikozben rakvacsorankat fogyasztjuk, ami egyebkent rendkivul izletes lett, Mitch az ujonnan erkezett ausztral part szorakoztatja torteneteivel. Elmeseli, hogy olyan raftingturan vett reszt meg regen a Sziklas-hegysegben, hogy ihaj, es hogy olyan nepszeru lett az idok soran az ut, hogy manapsag mar minimum 200 ev a varakozasi ido, ha egyaltalan listara kerul az ember. Mitch vekonyka, remego kezekkel kalimpal a levegoben, mutatja, hogyan is evezett regen, torekeny alkoholista mellkasa nehezkesen luktet, ahogy ujra, es ujra nekimegy a kepzeletbeli hullamoknak, iszik. A rak finom friss, ropogos, hagyomanyos salatat kapunk hozza, es krumplisalatat. A feketek kivonulnak a szinrol.

A hazban 3.:

Mitch-nek is feltunik, hogy Tara, az ausztral lany fantasztikusan csinos (Jean-Pierre sem tagadja, maga is szivesen betolna papucsat az agya ala), amig ult, nem foglalkozott vele, viszont amikor elment a lany vecere, azonnal felkapta a fejet. Amikor beleun a szovegelesbe felajanlja csodatevo, masszirozo kezeit, mesel a termeszetrol, az energiak aramlasarol, mesel arrol, hogyan reagal az emberi test a kulonbozo erintesekre, es iszik. A lany elfogadja az ajanlatot, igy nemsokara mar egy elfuggonyozott szobaban vannak harmasban (a lany pasijaval termeszetesen), ahol Mitch vegre bemutathatja mindenhato masszazstudomanyat. Elokerul a szakacs, elore nevet.

A hazban 4.:

A Lady eszmel a masik szobaban, a szakacs rank kacsint, hopp, egy pillanat, es mindenki ujra a nappaliban. Megtudjuk, hogy amikor no erkezik a hazba, mindig ez tortenik; miert nem tudja Mitch a kibaszott ferfiakat masszirozni, mereng Lady D. Ezutan heves gesztusokkal kiserve tarja elenk a mult egy kevesse elhanyagolhato darabkajat: nem art tudni, hogy Mitch-et mar vittek be nemi eroszakert. Mitch-rol persze mindez lepereg, az ajtoban all, vonogatja a vallat, majd magahoz veszi a szot. Mindent, az egvilagon mindent elkuld a picsaba. Azt mondja, most azonnal bevagodik a furgonban, viszi a kutyat is, mas nem kell, es lelep a jo budos faszba. Jean-Pierre reszket a gyonyorusegtol, mintha egy olcso filmet latna. Mitch csak all, elmondja meg egyszer, es meg egyszer, vegul Mitch elhagyja a hazat.

A hazban 5.:

Kesore jar mar, olom labakon vanszorog az ido, nyitnikek, nyitnikek. A verandan ulunk, es hallgatjuk, ahogy a reszeg asszony ura keresesere indul. Elobb persze kiderul meg az is, hogy Mitch magahoz vett minden penzt, ami a hazban volt. Merre ment, kialt fel a Lady, nem lattatok, kerdezi. Arra, mutatjuk, arra, mutatja, nem, a masik arra, merre, kerdezi.  Mikozben a Lady tehat bomlott osz hajjal, es elmevel az utcan koborol, elokerul Mitch, kezeben az utolso hat uveg sorrel, es hosszu mesebe kezd a szeretetrol, hogy milyen nehez mindig csak adni, beszel a pozitiv energiak aramlasarol, es arrol, hogy a ven kurva az utcan mindet elszivja. Karhozat.

A hazban 6.:

Csendes, vidam reggelre ebredunk, egy dagadt fekete no elkesziti reggelinket, a haz ura es urnoje sehol. A szamlankra nem kerul fel semmi, amit elozo este fogyasztottunk, mert olyan reszeg volt mindenki, hogy elfelejtettek felirni, mi pedig, ha mar igy adodott, nem szolunk egy szot sem. A reggeli utolso morzsainal felbukkan Mitch, beszelgetes, mintha mi sem tortent volna. Betekint az ures hutobe, es megallapitja, hogy valaki folyton meglopja. A Sea Side Guest House-t mindenkinek ajanljuk, sejtesunk szerint minden este hasonlo musorral szolgalnak, de mi tobbet mar nem maradtunk.

1 komment

Címkék: alkohol szallas belize hippi

A bejegyzés trackback címe:

https://sullastrada.blog.hu/api/trackback/id/tr12628736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pancho villa 2008.09.05. 09:56:30

Jean-Paul-Pierre most is bebizonyította: isten áldotta tehetség ha az írásról van szó. Nyitnikék, hej.
Kár, hogy Jean-Paul-Pierre - miként azt ő maga oly jól megfogalmazta a Cancunt latni, es otthagyni címet viselő részben - ambicioja, akaratereje, es kuzdeni tudasa pedig semmi.
süti beállítások módosítása